5 juni 2016
14:00

Vänersborgs FK

Referat: IK Kongahälla - Vänersborgs FK

Vi fortsätter den positiva trenden från Åtvidabergs matchen genom att idag återigen uppträda som ett lag och framför allt hjälpa varandra i spelet. Denna matchen skall vi avgöra i första halvlek då vi har mängder med chanser innan Hussain äntligen trycker in ett skott från ca 20 meter. Då kunde vi haft 3-0 om vi hade haft lite mer kyla i våra avslut.

Andra halvlek är som den första, vi fortsätter att jobba för varandra och har fler lägen att öka på vår ledning. Istället är det Vänersborg som i 66 minuten nickar in en hörna. Nu är matchen ganska öppen, det är farliga chanser från båda håll. Matchen slutar 1-1 och sett till klara målchanser är det Kongahälla som är närmast 3 poäng.
En starkt insats av hela laget men extra plus till Oskar som gör ett par riktigt fina räddningar, bra av Albin Granbacke som vikarierar som mittback, bra av Ahmed Daebes som jobbar stenhårt hela matchen.